ZASADITE OVE BILJKE NA TERASI I RASTERAJTE KOMARCE IZ KUĆE: Evo od čega odmah BEŽE, neće se više vraćati
Komarac, Foto: Mario Saccomano / Alamy / Alamy / Profimedia

sjajno

ZASADITE OVE BILJKE NA TERASI I RASTERAJTE KOMARCE IZ KUĆE: Evo od čega odmah BEŽE, neće se više vraćati

Sa toplijim vremenom neminovna je i najezda komaraca, a evo najjednostavnijeg načina da zaštitite njihovog uboda

Objavljeno: 18:56h

Mnogi znaju koliko frustrirajuće zna biti neprestano češanje prouzrokovano ujedima komaraca, posebno kada ste na otvorenom i kada je vaša koža izložena raznim spoljnjim uticajima. Toplo vreme i vegetacija donose sa sobom ove uporne insekte od kojih nekada zaista ne znamo kako da se branimo. Sada vam otkrivamo ko su vaši pomagači u borbi protiv dosadnih komaraca.

U većini slučajeva mnogi koriste komarnike koje stavljaju na prozorima i vratima kako bi im onemogućili ulazak u kuću, dok se drugi prskaju sprejevima čiji miris odbija ove insekte. Međutim, gora situacija je kada boravite u bašti ili na terasi, a oni vas opkole sa svih strana. Šta vam je tada činiti?

Stručnjaci za cveće preporučuju da na terasi ili u bašti obavezno imate tri biljke koje sigurno teraju ove uporne komarce.

komarac
foto: Youtube/Printscreen Deep Look

Tamjan

Prva biljka je tamjan, koja zbog svog specifičnog mirisa efikasno tera komarce. Jednogodišnja je biljka i njen snažni miris će oterati ove insekte u krugu gde se ona nalazi. Sve što je potrebno je da protrljate listiće na njoj a njen jak miris će ih efikasno ukloniti iz vašeg okruženja. Takođe isto možete učiniti i po vašoj koži. Protrljajte listiće po vašoj koži i izvesno vreme ćete biti potpuno bezbedni.

Ruzmarin

Ova začinska višegodišnja biljka je odličan izbor za teranje komaraca ukoliko planirate druženje na otvorenom. Dovoljno je zapaliti jednu malu grančicu i miris će efikasno otkloniti komarce iz vaše okoline. Takođe, ako planirate roštilj sa porodicom i prijateljima, možete grančicu slobodno ubaciti u vatru, na taj način ćete izvesno vreme, dok bude dima, držati od sebe podalje ove insekte. Miris će svakako biti prijatan za vaš nos dok komarcima neće prijati.

Lavanda

Svi volimo miris lavande, posebno jer ima umirujući efekat pa često u prodavnicama možemo videti kupke napravljene od lavande ili je možete videti u mnogim domovima kao osveživač. Njen miris ne vole komarci, a ni muve ni moljci.

Ova višegodišnja biljka ih efikasno tera zbog svog intenzivnog i jakog mirisa. Dovoljno je da je protrljajte po koži a u kući je možete čuvati u vrećici. Tako neće biti nijednog uboda niti komaraca na vidiku.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.